Omul propus de Trump să prevină cel de-al Treilea Război Mondial este veteran de război, jurnalist și baschetbalist. Are trei TATUAJE controversate

Omul propus de Trump să prevină cel de-al Treilea Război Mondial este veteran de război, jurnalist și baschetbalist. Are trei TATUAJE controversate
Publicat: 16/11/2024, 18:44
Actualizat: 16/11/2024, 19:23

Peter Brian Hegseth, cunoscut ca Pete Hegseth,  născut pe 6 iunie 1980, în Minneapolis, Minnesota, este de profesie prezentator TV, jurnalist, sportiv de mare performnță și ofițer militar.  

Acum, milenialul de 44 ani,  cu o statură impunătoare de 1,85 și cu o carieră impresionantă,  ar putea avea ca principalele sarcini întărirea armatei, aviației și marinei SUA pentru a contracara amenințările din partea Iranului, Chinei și Rusiei din Europa și Asia.

Dacă va deveni secretarul Apărării, va avea de confruntat un Congres nu foarte ostil (ambele camere fiind controlate de republicani) ce va vota pentru cheltuielile militare, dar și cu Pentagonul care stabilește cerințe de luptă privind apărarea SUA, cum ar fi numărul de rachete pe o navă de luptă. Pentru a preveni cel de-al Treilea Război Mondial, Pete Hegseth are la dispoziție doi ani pentru a pune Pentagonul și industria militară a Americii pe picior de război.

Dar din cauza unor tatuaje controversate, candidatul președintelui ales Donald Trump riscă să rateze numirea în funcție.

Pete Hegseth, în funcția de căpitan, 2010 - Profimedia
Pete Hegseth, în funcția de căpitan, 2010 – Profimedia

Pete Hegseth, cu o carieră în sport, armată și jurnalism, și-a făcut trei tatuaje controversate

Tatăl său a fost  antrenor de baschet și de origine norvegiană. A jucat baschet și fotbal și a absolvit liceul Forest Lake Area în 1999.  A studiat politica la Universitatea Princeton în 2003, fiind licențiat în arta politică.  A scris pentru revista The Princeton Tory și a jucat baschet pentru echipa Tigers, performând în Turneul de baschet masculin NCAA Divizia I. A urmat masterul de analiză politică la Școala de Guvernare John F. Kennedy de la Universitatea Harvard.  A lucrat în investiții bancare la Bear Stearns din 2003 și s-a înrolat în Garda Națională din Minnesota.

Pete Hegseth a activat în Divizia 101 Aeropurtată din Cuba, Guantanamo Bay. În 2004, s-a oferit voluntar în Războiul Americii dus în Irak pentru înlăturarea dictatorului Saddam Hussein. El a luptat în cadrul unui pluton de infanterie în Bagdad și Samarra, fiind decorat cu Steaua de Bronz, Insigna de infanterist și cu Medalia de Laudă.  În 2012, Peter Hegseth a devenit instructor și căpitan în  Kabul, capitala Afganistanului, pentru combaterea insurgenței talibane, fiind ridicat în rang de maior.

Și-a făcut tatuaje pro-creștine și patriotice

Ca un republican și conservator creștin convins, și-a făcut tatuaje cu „Crucea Ierusalimului”, „drapelul SUA cu o mitralieră” și strigătul „Deus Vult” – strigătul latin al creștinilor la declararea Primei cruciade.

Tatuajul, aparent inofensiv pentru unii, a stârnit îngrijorări majore. Strigătul creștin este asociat cu grupuri de extremă dreapta și cu naționaliștii albi, scrie The Independent.

Crucea Ierusalimului a fost emblema și stema Regatului Ierusalimului din secolele 12-13.  Crucea principală și celelalte patru cruci mai mici reprezintă „Cele Cinci Răni ale lui Cristos”, „Cristos și cei patru evangheliști” și „Cristos și cele patru emisfere ale lumii”. În prezent, Ierusalimul este revendicat și controlat de statul Israel de religie iudaică, dar și de palestinieni, populație arabă de religie islamică.

Prin tatuajul cu „drapelul SUA și mitraliera”, Pete Hegseth își exprimă susținerea pentru dreptul americanilor în deținerea armelor de foc.

Sursa Foto: X
Sursa Foto: X

Este un bun prieten cu Donald Trump

În 2014, s-a angajat la postul de televiziune de știri Fox News, fiind comentator politic  din 2014 și  co-prezentator al emisiunii „Fox & Friends Weekend” din 2017 până în 2024. El a fost și director executiv al Vets for Freedom și Concerned Veterans for America. A avut două soții de care a divorțat, iar în prezent este însurat cu Jennifer Rauchet, având șapte copii.

Hegseth a fost colaborator al Fox News începând cu 2014, și a dezvoltat o relație de prietenie cu Donald Trump, care a avut apariții regulate în emisiunea sa. Hegseth este și autorul cărții „The War on Warriors: Behind the Betrayal of the Men Who Keep Us Free”, care a fost recomandată de Trump suporterilor săi.

Ar putea fi omul care ar putea preveni izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial

Acum, prezentatorul TV în vârstă de 44 ani, ar putea fi primul milenial care ar putea ocupa funcția de secretar al Apărării.  Nu este singurul tânăr din administrația Trump.  JD Vance, republican în vârstă de 40 ani, este un alt bărbat republican din generația Y (milenială) care va ocupa funcția de vicepreședinte, devenind primul milenial care va ocupa funcția de al doilea om în stat. Acesta o va succeda pe Kamala Harris, și ea deținătoarea unui record ca prima femeie de culoare ce a îndeplinit funcția de vicepreședinte.

Situația globală a devenit foarte tensionată de la pandemia de coronavirus din 2020 și începerea unor războaie de frontieră. În februarie 2022, Rusia a invadat Ucraina, iar  în octombrie 2023, Hamas și Hezbollah, două grupări teroriste asociate cu Iran,  au atacat Israelul. Între timp, dictatorul chinez Xi Jinping a ordonat armatei sale să se pregătească pentru ocuparea insulei Taiwan până în anul 2027. Dacă va lansa o invazie, va depinde de omul propus de Trump pentru funcția de secretarul Apărării în a preveni declanșarea celui de-al Treilea Război Mondial.

Dacă va fi confirmat de Senat, fostul jucător de baschet, veteran al Gărzii Naționale a Armatei, combatant în Afganistan și Irak, fost prezentator de la Fox News, Pete Hegseth, va trebui să se preocupe cu descurajarea inamicilor SUA în Europa și Orientul Mijlociu, cu constrângerile de resurse ale Congresului și de provocările de recrutare, precum și cu tensiunile din Indo-Pacific. Singura modalitate de a promova pacea este ca președinția SUA să intre în război din prima zi, dar nu cu China, Rusia sau Iran, ci cu birocrația Pentagonului, scrie WSJ.

Noul secretar american al Apărării trebuie să înarmeze America

Departamentul Apărării este nevoit să revină la modelul folosit de Marină până în anii 1960, pentru ca acesta și președintele să decidă cerințele și specificațiile militare.  Marina trebuie să creeze un birou axat pe accelerarea dezvoltării și implementării de  noi tehnologii de luptă. Noul secretar republican al Apărării ar urma să reducă forța de muncă civilă, personalul din cadrul Statului Major Comun, Biroul Secretarului Apărării, corpul general și al ofițerilor de pavilion pentru a preveni risipa de bani. El va viza diminuarea diversității, echității și incluziunii.

Pete Hegseth trebuie să insiste asupra unor procese mai flexibile în livrarea navelor de suprafață, a dronelor aeriene și subacvatice, și să coopereze cu Congresul pentru a ajuta șantierele navale să atragă personal înalt calificat. O sarcină importantă este salvarea Aukus – parteneriatul de securitate dintre Australia, Regatul Unit și SUA. SUA au promis Australiei că-i vor livra trei submarine de atac, din clasa Virginia, până în anul 2030.

În ce privește Europa, noul secretar al Apărării trebuie să gestioneze penuria de muniție, în special rachetele de apărare aeriană. Potrivit reportajelor, SUA ar putea rămâne fără muniție într-o săptămână. De aceea, Pete Hegseth trebuie să accelereze producția de rachete anti-navă cu rază lungă de acțiune, rachete aer-sol cu rază extinsă, rachete aer-aer cu rază medie de acțiune. Contractorii din sectorul privat ar urma să fie obligați să cumpere produse și servicii ce sunt cercetate și dezvoltate cu fonduri private.

Sursa Foto: Profimedia 

Citește și: ÎNGRIJORARE la Washington după ce Donald Trump anunță că l-a ales pe Pete Hegseth pentru funcția de secretar al Apărării

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Măsuri speciale pentru un ministru suedez care are „cea mai ciudată fobie din lume”
Interpretul de muzică populară, Igor Cuciuc, și-a pierdut singurul copil! Andreea a căzut secerată la...
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner...
Povestea unui român, printre cele mai enigmatice dispariții din lume. A reapărut brusc după 30...
Legenda boxului vs. fenomenul digital: Cum s-au pregătit Mike Tyson și Jake Paul pentru confruntarea...
Povestea incredibilă a „celui mai modificat om din lume”. S-a mutat în altă țară ca...
Povestea americanului manipulat de mamă ca să ajungă criminal. Dezvăluiri după ce a stat 20...
Regina Întunericului rupe tăcerea, la o zi după înmormântarea secretă a lui Prigoană: 'Nu și-a...
Nu mai cumpăra ACESTE 7 alimente congelate. Se găsesc în toate supermarketurile din România! Ce...
Produsul pe care românii îl comandă la foc automat, în ultimii ani: "Decât să mănânc...
Iasmina, fata de 14 ani care s-a sinucis, postare CIUDATĂ pe Facebook înainte să-și ia...
Ce se va întâmpla cu pensia de urmaș după moartea lui Silviu Prigoană. Cum vor...
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Ce fel de dubă poți să conduci cu permis Categoria B?
Consilier Trump: UK să se alinieze SUA în materie de comerţ mai degrabă decât să...
SOARELE ar putea avea o altă COMPOZIȚIE decât se credea până acum!
Adio, plată cu cardul. Românii obligați să scoată numerar la ATM
Căpitanul Titanicului ar fi supraviețuit. Povestea nespusă a teribilului naufragiu
Prima reacție a UEFA după ce Kosovo a abandonat meciul cu România. Mihai Stoichiţă asigură...
Văduva lui Silviu Prigoană, declarații bombă după decesul omului de afaceri
Cristi Brancu a dezvăluit unde era Mihaela Botezatu în momentul în care s-a produs evenimentul...
Cine este Igor Cuciuc, interpretul de muzică populară care și-a pierdut fiica de doar 17...
BANCUL ZILEI. Ardeleanul: – Domnule doctor, m-o tot durut capul şi mi-o zis cineva că...
Cum ajutăm creierul să rămână în formă?